Workshop Ontbijt &  Diner.

Afgelopen vrijdag had ik een leuke workshop met gezellige 3 dames. Ze kozen voor het onderwerp Ontbijt en Diner. We hebben in overleg gekozen voor 2 gemakkelijke ontbijtjes en 4 diner recepten. De ontbijtjes zijn ook te eten als tussendoortjes. Erg gemakkelijk om te pakken voor- of na het sporten. Het zijn druk bezette meiden, ze werken veel en hebben een gezin, het gemak van iets te eten meenemen of gauw even op de hand iets voedszaams te kunnen nuttigen, was een vereiste. Belangrijk was dat het gezond, voedzaam, gemakkelijk te maken en lekker moest zijn. Nou, daar kan ik wel wat mee!

Hup, aan de slag.

Eenmaal aangekomen werden alle ingrediënten verzameld. Ieder koos een gerecht en gingen ze vol enthousiasme aan het werk. Mijn rol was het opletten en advies geven waar de dames het nodig hadden. Ook het uitleggen waarom ik nou juist voor deze gerechten heb gekozen en waarom ik deze producten gebruik, is hierin belangrijk. Een ontbijtje moet wel passend zijn bij de tijd die iemand eraan kan besteden. Ik ben ook altijd wel benieuwd naar wat ze zoeken in een maaltijd, willen ze bijvoorbeeld koolhydraat arm eten, of eiwitrijk, hebben ze iets krachtigs nodig omdat ze gaan sporten?

Tijdens zo’n workshop krijg ik altijd veel vragen over voeding. Wat kun je het beste eten voor of na het sporten, wat zit er precies in brood, welke olie je het beste kan gebruiken enz. Ik vind het super leuk om hier over te praten en advies te geven. Gelukkig gaven ze aan er ook veel aan gehad te hebben. Ze hebben geleerd over voeding en het klaar maken ervan. Ze kunnen nu alle gerechten zelf maken en binnen deze gerechten varieren.

Het was een zeer geslaagde workshop!

Op de fotos zie je de resultaten.

Pin It on Pinterest

Share This