Ervaringen Anne & Luis: 6 weken traject

Luis en Anne hebben net hun 6 weken traject afgerond. In de eindevaluatie zeiden ze zoveel mooie dingen dat ik besloot er een blog over te schrijven.

Even voorstellen: Anne en Luis
Anne en Luis, een jong stel dat samenwoont in hartje Arnhem. Ze zijn verloofd en willen volgend jaar gaan trouwen. Hiervoor zijn ze nog opzoek naar leuke locaties. Dus, heb je tips, mail! 😉 Luis heeft een goede baan dat een combinatie heeft tussen het werken op kantoor en thuis werken. Anne zit in de zorg en draait wisselende diensten. Luis volgt het programma X-Fitt maar mist begeleiding omtrent voeding. Hij wil meer leren over voeding; feedback krijgen op zijn huidige eetpatroon en gezonde alternatieven qua voedingsproducten vinden zonder dat het saai of te complex wordt. Leren over voeding dus. En zijn ultieme doel: afvallen. Voor Luis is het belangrijk dat het eten lekker is, gemakkelijk te maken maar ook handig moet zijn om mee te nemen. Anne is de kok van de twee en brengt het meeste tijd door in de keuken om te koken en doet de boodschappen.

6 weken traject
Het 6 weken traject bestaat uit 3 workshops en 3 evaluatie momenten. Iedere week zien of spreken we elkaar dus. ( De spreekwoordelijke “stok achter de deur” ) In een workshop maken we gemiddeld zo’n 4 a 5 gerechten per workshop. Deze workshops zijn:
– Diner en Ontbijt
– Soepen en salades
– Snacks en tussendoortjes
Voor het hele werkplan kan je terecht op de site, deze staat daar uitgebreid per week beschreven.

Ervaring Luis en Anne

Anne:
“Vandaag hebben we onze laatste workshop gehad en we hebben veel geleerd. Ik kijk nu zelfs op de etiketten. Ik kocht vandaag kipfilet, je hebt gelijk. In de ene verpakking zit er 83% kippenvlees in maar in deze ( Anne zwaait enthousiast met haar kip) 93% dus heb ik deze genomen. Wat ik fijn vind is dat je veel leert. We waren gek op kipschnitzels maar maken nu zelf kip met een krokant laagje van havermout. Het koken van een gerecht is simpel en makkelijk. Luis kan het zo mee nemen naar zijn werk. Er is veel variatie mogelijk per gerecht welke Nicole ook allemaal benoemd. We weten nu gezonde alternatieven voor het ongezonde voedsel wat we eerst aten. We kunnen zeker verder doorgaan op deze manier. Voor ons is nu juist ongezond eten een bewuste keuze geworden, eerst was het andersom”.

Luis:
“Ik had behoefte aan meer uitleg. Ik wil weten wat ik goed of fout doe in mijn voedingspatroon. Ik volg een sport programma waarin afvallen centraal staat alleen wordt er te weinig aandacht besteed aan feedback op voeding. Het eten wat ik kook met Nicole is simpel en lekker. Ik kan het gemakkelijk mee naar kantoor nemen of onderweg eten. Ik vond het fijn dat het contact persoonlijk was. Nicole vroeg waar ik van hield, wat ik niet lustte, hoe mijn dag eruit zag en daar werd op ingespeeld met het eten. Het contact is laagdrempelig en met humor. Ik heb geleerd over eten, ik ben bewuster geworden van eten, zowel wat “goed” of “fout”is. Op deze manier blijven eten is goed vol te houden. Ik was bang voor saaie voedingsplannen waardoor ik wel afval maar daarna ook weer terugval en weer aan kom. In12 weken is er al 10 kilo af”.

 

Mijn conclusie:

Mijn conclusie
O dit is toch heerlijk?! Ze hebben precies omschreven wat mijn doel is met Go For Healthy! Mensen leren over voeding, juiste keuzes maken, durf te komen met je vragen. Je doel moet je immers kunnen bereiken door kennis op te doen. Het zelf boodschappen doen is bewust een onderdeel van het concept. Leer wat in je in huis haalt, nog belangrijker, in je mond stopt. Lees de etiketten en begrijp wat koolhydraten, vetten en eiwitten zijn en wat ze doen voor je. Super mooi om te horen dat Anne nu de verpakkingen en etiketten leest. Ze weet waar ze op moet letten. Luis heeft ervaren dat gezond koken helemaal niet ingewikkeld moet zijn, dat het kan met 5 ingrediënten en nog smaakt ook! Ik ben blij dat ze het zo ervaren hebben, erg mooi om te horen. Wat wil ik nog meer?

Go For Healthy
GO FOR HEALTHY helpt je bij het realiseren van een gezonde en bewuste levensstijl in de vorm van advies en het geven van workshops en begeleiding omtrent voeding en gezondheid.
Er is tegenwoordig veel vraag naar wat nou juist is qua voeding en gezondheid. Wat zijn de “juiste voedingsmiddelen”, wat moet ik eten om af te vallen en hoe bereid ik het. Ik sta vooral voor simpel, gemakkelijk en vers. Het moet vooral simpel te maken zijn en weinig tijd en geld kosten.
Ik geloof niet in dieet trends of het gebruiken van dure middelen. Geen detox of superfoods.
Kun je wel gemakkelijk, gezond en lekker koken zonder dat het je een vermogen kost aan producten en veel tijd kwijt bent?
Jazeker kan dat! Je hoeft echt geen middelen te gebruiken die heel duur zijn of die je niet eens kan uitspreken. Koken doen we met verse producten!

 

Pin It on Pinterest

Share This