Selecteer een pagina

 

Maak lekker zelf je Cannelloni!

Zelfgemaakte cannelloni van volkoren lasagne bladen.
Deze lekkere ovenschotel bevat veel eiwitten en is erg smaakvol. Ideaal voor na het sporten of gewoon een gezonde avondmaaltijd.

In deze grouwe dagen hebben we wel behoefte aan een goede prak, of niet? Je kunt de cannelloni vullen met alles wat je maar lekker vindt, experimenteer er maar gewoon een beetje mee. Ik vind dit de lekkerste combi.

Nodig:
300 gram diepvries spinazie ala creme
300 gr kipfilet haasjes
1 bouillon blokje kip
1 pak lasagne bladen volkoren
200 gr kastanje champignons
0.5 rode ui
250 gr ricotta
200 gr cottage cheese
Optioneel: geraspte kaas

Aan het werk!

• Verwarm de oven voor om 200 gr.
• Kip om en om goud bruin bakken
• 0.5 later water aan de kook brengen. Verkruimel in een diepe schaal het bouillon blokje en voeg het water toe.
• Zodra de kip goud bruin is, voeg je 200 cc water met de bouillon toe en laat nog even pruttelen voor 3 minuten.
• Pak een vork en trek de kip uit elkaar. Haal de kip van het vuur en plaats in een schaal.
• Snij de ui en champignons goed fijn en fruit deze samen aan in de pan tot het bruin kleurt.
• ontdooi de spinazie in een aparte pan. Voeg de ricotta toe en roer goed door.
• Voeg nu het champignon mengsel en de kip toe en roer goed door.
Beleg de ovenschaal met dit mengsel ongeveer 1 vingerkootje diep
• Zet 1 liter water aan de kook in een ruime pan.
Leg 2 lasagne vellen per keer in het water en dompel deze onder. Na 4 min haal je ze er voorzichtig uit en leg ze plat neer over de breedte.
• Vul de bladen met het mengsel door een reep in het midden te leggen. Rol het blad nu op en leg in de ovenschaal. Rol ongeveer 6 tot 8 rolletjes.
• Meng het mengsel met een halve bak cottage cheese en smeer dit over de rollen.
• Plaats in de oven voor 30 min en eet smakelijk!

 

Eet smakelijk! Liefs Nicole

Instafitness_nicole

www.goforfealthy.nl

 

Go For Healthy
GO FOR HEALTHY helpt je bij het realiseren van een gezonde en bewuste levensstijl in de vorm van advies en het geven van workshops en begeleiding omtrent voeding en gezondheid.
Er is tegenwoordig veel vraag naar wat nou juist is qua voeding en gezondheid. Wat zijn de “juiste voedingsmiddelen”, wat moet ik eten om af te vallen en hoe bereid ik het. Ik sta vooral voor simpel, gemakkelijk en vers. Het moet vooral simpel te maken zijn en weinig tijd en geld kosten.
Ik geloof niet in dieet trends of het gebruiken van dure middelen. Geen detox of superfoods.
Kun je wel gemakkelijk, gezond en lekker koken zonder dat het je een vermogen kost aan producten en veel tijd kwijt bent?
Jazeker kan dat! Je hoeft echt geen middelen te gebruiken die heel duur zijn of die je niet eens kan uitspreken. Koken doen we met verse producten!

 

Pin It on Pinterest

Share This