Semi gezonde chococake.

Hoezo semi gezond? Tja, ik had zin om eens een keer iets anders te doen. Wat is er niet gezond aan? Eigenlijk alleen 2 zakjes vanille suiker en de geraspte witte chocolade bovenop. Die kan je natuurlijk ook weglaten. Wat is er wel gezond aan? Nou ik heb pure cacao gebruikt, 3 kwart banaan en 3 kwart avocado en een scoop proteïne poeder.. Het is dus eigenlijk een semi vreemde maar gezonde choco cake. Maar wel enorm lekker! Echt, echt lekker! Echt waar. Nou, genoeg gekletst, lets do this! Komt ie:

Nodig:

3/ 4 avocado

3/4  banaan

50 gr cacao poeder

3 eieren

2 eetlepels stevia

1.5 scoop eiwit poeder.  Smaak naar keuze (suggestie Chocolade / naturel / banaan/ coockie )

1 theelepel amandel extract

1 Theelepel bakpoeder

1 zakje vanillesuiker

Topping:

20 gr ongebrande notenmix

1 reep chocolade cacao 85% Of hoger

1 reep witte chocolade

1 zakje vanillesuiker

•Cakevorm

•Bakpapier

•Blender

• Rasp

 

Bake it:

• Knip het Bakpapier op maat van de bodem van je Cakevorm. Leg op de bodem.

• Pureer de avocado en banaan in de blender. Voeg de eieren toe en mix het geheel nogmaals. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix het goed door.

• Verwarm je oven voor op 180 graden voor 4 minuten.

• Giet alles in je cakevorm, verdeel het mengel gelijkmatig.

• Plaats in de oven voor 25 min op 180 gr. Let wel op je cake, iedere oven is anders. Hij kan open barsten. Geen probleem dit zakt later weer in wanneer de cake afkoelt.

• Nadat je de cake uit de over hebt gehaald laat je de cake even afkoelen voor 30 minuten.

• Plaats daarna de cake voor een uur in de koelkast.

• Maak na 45 minuten dat de cake in de koelkast staat de topping.

 

TOPPING

• Smelt de pure chocolade au bain-marie. Voeg 1 zakje vanillesuiker suiker toe. Roer goed door en laat 10 minuutjes afkoelen. (Anders loopt het gelijk je cake weer af, het mag even wat dik worden)

• Rasp de witte chocolade. Laat 3 of 4 blokjes over voor decoratie.

• Pak de cake uit de koelkast en haal deze voor voorzichtig uit de cakevorm. Maak met de pure gesmolten chocolade een rechte baan over de cake. Strooi de witte chocolade daar overheen.

• Strooi nu wat noten over de cake en maak dit af met de witte blokjes chocolade.

• Plaats in de koelkast voor 30 min & klaar!

TIP: Snij de cake met een scherp mes in 1 hak beweging in plakjes. Zo breekt de topping niet los.

Enjoy!!!!

Liefs Nicole

Instafitness_nicole

Goforhealthy.nl

 

Pin It on Pinterest

Share This