BEET DE BURGER.

Ja ja, bietenburgers! Geloof het of niet. Ze zijn echt lekker. Je proeft de verse kruiden heel goed en de biet is totaal niet overheersend. Het is een smaakvolle en zachte burger. Een goed alternatief om geen vlees te eten, je groente naar binnen te harken en aan je eiwitten te komen. Onderaan de blog staan variaties en tips, wil je bv meer eiwit? Eet de burger met cottage cheese en makreel!
2 grote bieten

100 gram havermout
100 gram feta
1 ei
3 bosuitjes
1 teen knoflook
10 gram platte peterselie
zwarte peper
Bakpapier

• Was de bieten en rasp deze boven een kom.
• Knip de bosui in smalle ringetjes.
• Hak de knoflook en platte peterselie fijn.
• Meng de bieten inclusief het sap met de havermout, het ei, de bosui, de knoflook en platte peterselie.
• Verkruimel de feta er overheen en breng het op smaak met wat zwarte peper. Roer alles goed door elkaar.
• Leg bakpapier op een bord klaar om je burgers op te leggen.
• Maak en vorm 5 burgers van het mengsel. Leg deze op een bordje op het bakpier. Laat de burgers nu gedurende een half uur opstijven in de koelkast.
• Verhit de pan op middelhoog vuur. Doe wat olie in de ban en laat de pan even warm worden.
• Leg ze in de pan en bak ze nu voor ongeveer 3 a 4 min per kant. Keer ze nog een keer om wanneer ze nog niet stevig genoeg zijn.

Serveer de burgers met cottage cheese en Cherry tomaten. Knip eventueel nog extra bosuitjes erover heen. Wil je meer? Dan is makreel erg lekker om erbij te eten. Een goede optie om aan he eiwitten te komen.
Laat me weten hoe het smaakte. Fijn weekend!


Liefs Nicole
Volg mij op FB en Instagram instafitness_nicole & goforhealthy.nl

www.goforfealthy.nl

Go For Healthy
GO FOR HEALTHY helpt je bij het realiseren van een gezonde en bewuste levensstijl in de vorm van advies en het geven van workshops en begeleiding omtrent voeding en gezondheid.
Er is tegenwoordig veel vraag naar wat nou juist is qua voeding en gezondheid. Wat zijn de “juiste voedingsmiddelen”, wat moet ik eten om af te vallen en hoe bereid ik het. Ik sta vooral voor simpel, gemakkelijk en vers. Het moet vooral simpel te maken zijn en weinig tijd en geld kosten.
Ik geloof niet in dieet trends of het gebruiken van dure middelen. Geen detox of superfoods.
Kun je wel gemakkelijk, gezond en lekker koken zonder dat het je een vermogen kost aan producten en veel tijd kwijt bent?
Jazeker kan dat! Je hoeft echt geen middelen te gebruiken die heel duur zijn of die je niet eens kan uitspreken. Koken doen we met verse producten!

 

Pin It on Pinterest

Share This