December Amandel- choco cake
De wintertijd is ingegaan, dat betekend dat je nu schaamteloos naar je favo kerstliedjes mag luisteren. Laat Wham en Mariah maar brullen! Alles voor sinterklaas ligt al in de schappen en om heel eerlijk te zijn heb ik mijn lelijke, maar o zo lekkere kerstsokken ook al aan. Dekentjes op de bank, kaarsjes aan en naar de tv loeren als een couch potato. High five for that! Wel eerst braaf gaan trainen he?!
Dat de feestmaanden eraan komen betekend niet dat we ons ook schaamteloos kunnen volproppen. Ik snap dat het lekker is. Maar het blijven natuurlijk suikers en vetten die we in overvloedecht echt niet nodig hebben.
Ik heb nu een cake gemaakt die al je chocolade wensen aan vinkt. Máár, wel verantwoord. De ingrediënten zijn stuk voor stuk gezond. Het resultaat smaakt naar een overheerlijke choco cake. Laten we gauw gaan bakken:
Nodig:
5 eieren
4 bananen
50 gr eiwit proteïne chocolade poeder
3 th cacao
2 th stevia
2.5 eetlepels havermout
3 th bakpoeder
150 gr boekweitmeel
Topping:
100 gram pure chocolade vanaf 85%
40 gr amandelschaafsel
20 ml water

Bake this cake:
• Verwarm je oven voor op 180 graden
• Mix de bananen en de eieren tot een glad geheel
• Voeg nu alles ingrediënten samen in de blender en mix tot een glad beslag
• Vet de cakavorm in en giet het mengsel in de vorm
• Plaats in de oven voor 25 min. Haal de cake na 10 minuten uit de oven en bestrooi deze met al het amandelschaafsel.
• Plaats de cake voor 15 minuten weer in de oven, Check met een prikker of de cake gaar is. Zodra er geen beslag meer aan de prikker zit, is de cake gaar.
• Laat even afkoelen op het aanrecht en plaats daarna voor 30 min in de koelkast.
TOPPING
• Smelt de reep chocolade au bain-marie
• Voeg het water toe en roer door tot het een glad beslag is. Het lijkt wat te klonten maar blijf goed roeren en voeg eventueel wat extra water toe tot het een glad mengsel wordt.
• Haal de cake uit de vorm en plaats op een bord.
• Pak een stevig boterhammenzakje en lepel de chocolade erin.
• Knijp de chocolade naar een punt toe in het zakje en knip het puntje van het zakje af.
• Drapeer de saus over de cake. Hoeveelheid naar wens. Plaats de cake voor 20 min weer in de koelkast.
Klaar is Klara! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Let me know! Tot snel.

Liefs Nicole
Instafitness_nicole
Goforhealthy.nl

Pin It on Pinterest

Share This